Zaczynajmy!
Potrzebujemy:
- 1 camembert; 2,89zł (Lidl)
- 1 jajko; 1zł
- bułkę tartą
- oregano
- curry
- mąkę
- 2 łyżki jogurtu naturalnego; 0,10zł
- 1 łyżkę majonezu; 0,15zł
- olej
Czas przygotowania: ok. 15 min.
Koszt: ok. 4,50zł
Przygotowanie:
1. Do dwóch miseczek wsypujemy trochę mąki oraz bułkę tartą. Do bułki tartej dodajemy pół łyżeczki curry i łyżeczkę oregano. W trzeciej miseczce roztrzepujemy jajko.
2. Camemberta obtaczamy w mące, jajku, a na koniec w bułce tartej z przyprawami.
3. Na rozgrzany olej kładziemy camemberta i z każdej strony smażymy na złoto.
4. Gdy nasz camembert się smaży, przygotowujemy szybki sos. Dwie łyżki jogurtu naturalnego mieszamy z jedną łyżką majonezu oraz jedną łyżeczką oregano.
5. I gotowe!
Podajemy z frytkami i sosem (ewentualnie dowolną surówką) ;)
pics by me
uwielbiam taką wersję sera!:D dawno nie jadłam, więc muszę niedługo zrobić:)
OdpowiedzUsuńPysi. Dlaczego nie spadła Wam panierka?
OdpowiedzUsuńA powinna spasc? :D
Usuńpycha :) fajnie wychodzi też na grillu - ale bez panierki ;) pozdrawiam i zapraszam na potrawy z grilla http://www.zgrilla.pl/grillowane-piersi-z-kurczaka-z-cytryna-i-tymiankiem/
OdpowiedzUsuń