wtorek, 7 maja 2013

Bruschetta z mozarellą i pomidorkami koktajlowymi.

  Świetny przepis na ciepłe dni, gdy nie chce nam się szczególnie jeść ;) Nie wymaga wiele czasu, a jak smakuje! Pomidorki + mozarella = połączenie idealne :D Do mojej wersji bruschetty wykorzystałam ciabattę, lecz można też użyć bagietki, bądź zwykłej bułki.




Składniki:

  • 1 kula mozarelli; 2,59zł
  • 1 ciabatta; 0,99zł
  • pół opakowania pomidorków koktajlowych; 1,50zł
  • oliwa
  • oregano
Koszt: ok. 5,30zł
Czas przygotowania: ok. 15 min.

Przygotowanie:

1.Zaczynamy od nagrzania piekarnika do 180 stopni i włożenia przekrojonej  ciabatty do opieczenia na 3 min. z każdej strony. W tym czasie myjemy i przekrawamy pomidorki na połówki.


2. Mozarellę kroimy w plastry.


3. Ciabatty wyciągamy z piekarnika i skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek.


4. Układamy mozarellę, na niej kładziemy pomidorki, posypujemy oregano. Wkładamy do piekarnika aż do rozpuszczenia sera.


5. Gotowe, smacznego!



pics by me



Akcja Kolacja ~~
Dzisiaj wystartował również fun page naszego bloga ;)
Zapraszam do lajkowania ;]

4 komentarze:

  1. proste, szybkie i pyszne:) niejedna osoba nie będzie mogla przejść obojętnie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. O tak prosto i pysznie lubię najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Niby prosta przekąska a jaka pyszna :) Takie przepisy należą do moich ulubionych :)
    Pozdrawiam
    http://myszkagotuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Proste ale niesamowicie smaczne danie :) idealne jako przystawka lub dodatek do dania głownego. Przepis na menu na dzisiejsze spotkanie ze znajomymi uzupelni sie o takie cieplutkie zapiekanki :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękujemy za komentarze, każdy z nich jest dla nas cenny ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...